Gıllor

Gıllor

Gıllor için Malzemeler

  • 4 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • Pul biber

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber

Gıllor Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bulguru tencereye alın. Üzerine tuz ve kaynar su ekleyin ve ocağın altını açın.
  • Su kaynayınca kısık ateşte bulgurun suyunu çekmesini bekleyin.
  • Bulgur piştikten sonra geniş bir tepsiye dökün ve üzerine un ilave edin. Hafifçe karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Bu esnada soğanı ince ince doğrayın. Tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp soğanları ekleyerek kavurun.
  • Soğanlar hafifçe karamelize olduğunda pul biber serpiştirin.
  • Sarımsağı soyun ve ezin. Yoğurtları karıştırın. İçine tuz ve sarımsak ekleyerek çırpın.
  • Bulgur yeterince soğuduğunda yumurta ekleyerek elinizle yoğurun.
  • Kıvamı tat tutmadıysa, bir kaşık daha un ilave edebilirsiniz.
  • Bulgura elinizle şekil vererek köfteler yapın.
  • Tencereye kaynar su alın. Üzerine sıvı yağ ve tuz ekleyin.
  • Hazırladığınız köfteleri kaynar suya alın ve 5-6 dakika pişirin.
  • Pişirme işleminin ardından suyunu süzerek servis tabağına alın.
  • Gıllor köftesine, soğanlı yağ ve sarımsaklı yoğurt döktükten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Yazar:

Görüntüleme: 123 defa

Kategori: Yemek

Yayınlanma Tarihi: 04 Kasım 2023

Cevap bırakın

radyo dinle Türkiye'nin en iyi radyosunu sende hemen dinle.

Ses 50