Çullama Köfte

Çullama Köfte

Çullama Köfte için Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 demet maydanoz

Kaplaması için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Domates sosu için:

  • 1,5 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane

Üzeri için:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Çullama Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfte harcını hazırlamak için maydanozları ince ince kıyın ve soğanı rendeleyin.
  • Derin bir kapta, kıyma, maydanoz, soğan ve baharatları karıştırın. İnce bulgura ılık su ekleyip şişmeye başladığında harca ekleyin ve yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayıp bastırın. Ardından streç film ile örterek buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  • Bir tencerede 2 litre su kaynatın ve içine tuz serpiştirin.
  • Köfteleri buzdolabından çıkardıktan sonra kaynar suda 3 dakika pişirin. Ardından suyunu süzün ve ılıması için bekleyin.
  • Kaplaması için bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Üzerine azar azar unu, tuzu ve karbonatı ekleyip akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Köfteleri yumurtalı harca bulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
  • Pişen köfteleri, kağıt havlu serili bir tabağa çıkartın.
  • Sosu için, tavada tereyağını eritin. Üzerine domates rendesi ve baharatları ekleyerek 2 taşım pişirin.
  • Köfteleri servis tabağına alın. Yanına sos ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Yazar:

Görüntüleme: 89 defa

Kategori: Yemek

Yayınlanma Tarihi: 04 Kasım 2023

Cevap bırakın

radyo dinle Türkiye'nin en iyi radyosunu sende hemen dinle.

Ses 50